Dusch och avlopp – vikten av att hålla rent i duschen

Att ta en varm dusch är något av det bästa som finns det kan nog de flesta människor hålla med om. Att kunna duscha är också något som vi idag ser som en självklarhet och en funktion som skall finnas i varje hem. Vi är väldigt priviligierade i västvärlden även om vi kanske inte alltid tänker på det. Därför blir det också desto större problem när våra duschar inte fungerar som det ska och vi måste ring rörmokarenistockholm.se.

Det spelar inte så stor roll vilket problem som uppstår, oavsett vad så är det otroligt irriterande när duschen inte fungerar som det ska. Om det rör sig om allvarliga fel eller problem så ska man så klart anlita proffs i form av rörmokare som kan ta reda på vad problemet är och sedermera även åtgärda detta. Det finns dock saker som du själv kan göra för att förhindra att problem uppstår i onödan.

Undvik problem genom underhåll
Det går alltså att undvika de allra vanligaste problemen genom att hålla din dusch i ett gott skick. Detta gör man enkelt genom att med enkla medel underhålla dusch och avlopp på regelbunden basis. Det här är inget som kräver en speciellt stor arbetsinsats eller större ansträngning, men det räcker långt för att hålla din dusch och avlopp fräsch och välfungerande.

Först och främst gäller det att hålla duschen och avloppet rent. Detta enkla grep kan faktiskt säkerställa att din dusch fungerar som den ska. Se till exempel till att duschmunstycket hålls fritt från avlagringar av kalk och produktrester så att vattnet flödar som det ska.

A och o om golvbrunnen
Ännu viktigare är det faktiskt att hålla rent i golvbrunnen och avloppet. Avlägsna metallocket och lyft sedan upp vattenlåset, det är den del som ser ut som en liten hink med ett handtag. Rengör den vattenlåset och silen noggrant, avlägsna hår och produktrester. Rengör även i själva golvbrunnen, gärna med ett bra rengöringsmedel som har bakteriedödande egenskaper. När du sätter tillbaka vattenlåset se noga till att gummipackningen sluter tätt, annars kan dålig lukt komma upp från avloppet.

Ett bra tips är att alltid spola kallvatten i fem sekunder efter att du avslutat din dusch. Då sänks temperaturen i avloppet vilket förhindrar bakterietillväxten och man spolar rent vattenlåset.