Så kan du budgetrenovera ditt badrum

Renovering och badrumsrenoveringar är något som ofta kostar en hel del. Speciellt om du ska renovera ditt badrum. Då kan kostnaden lätt springa iväg. Det finns dock knep som du kan ta till dig för att göra en så kallad budgetrenovering. På så sätt kan du skapa en lyxigare känsla i ditt badrum utan att lägga en hel förmögenhet. Enkla knep kan skapa ett helt nytt badrum oavsett om du bor i en bostadsrätt eller hyresrätt.

Beroende på hur ditt nuvarande badrum ser ut kanske du endast behöver interiör som skåp och lampor. Har du klinkers och kakel som du inte är nöjd med kan du förbättra dessa genom att göra en ordentlig rengöring. Skulle det vara så att den tidigare ägaren valde en färg som du ogillar går det alltid att använda dekorplast eller kakeldekor. Idag kan du hitta dekorplast i en mängd olika färger och mönster. Dessa är dessutom självhäftande vilket gör det väldigt lätt att montera dem i badrum.

Måla om ditt badrum
Något som också kan förändra ett helt badrum är att måla om både väggar och tak. Det gör att du själv kan välja den färg och kulör som du vill ha. Beroende på vilken färg du väljer kan badrummet få ett helt nytt utseende. Vissa färger gör så att rum ser större ut medan andra skapar en mysig känsla. För att få den här hemtrevliga känslan i ett badrum kan du alltid ställa in någon exotisk växt och ett och annat doftljus. För förvaring kan det vara bra att ha en hylla i badrummet. Där kan du förvara nödvändiga saker som handdukar, hudvårdsprodukter och andra prylar som är bra att ha i badrummet. Skulle du behöva mer plats kan du alltid sätta upp hyllor eller införskaffa fler stående hyllor om du inte vill borra.

Köp prylar på second hand
När du byter ut interiör så behöver du inte ens köpa nytt. Det finns idag mängder av sajter där personer säljer sina saker. Många säljer också helt oanvända prylar då de kanske köpt fel eller ska flytta och inte har plats för det i den nya bostaden. På så sätt kan du hitta riktiga fynd till väldigt förmånliga priser. Perfekt om du vill hålla nere kostnaden men ändå förnya di

Vatten

tt badrum. För att skapa en mysigare känsla kan du också införskaffa en härlig badrumsmattan. Det ger rummet ett mjukare intryck och dessa mattor brukar oftast finnas till bra pris.

Förnya ditt badrumsskåp och tvättställsskåp
Badrumsskåp är det skåp som finns över handfatet. Det är oftast med spegel så att du kan se dig själv när du borstar tänderna. För att maximera förvaring kan du också välja att ha ett tvättställsskåp under handfatet. Där kan du få plats med lite större saker som hygienprodukter och handdukar. Detta skåp är också något som du kan komma att behöva köpa själv. Alla hyresrätter har inte ett tvättställsskåp under handfatet inkluderat. Det gör dock att du kan välja ett tvättställsskåp som passar just dig.